Welkom

Welkom op de website van Carnavalsvereniging de Daaltrappers uit Enschede.

 

actuele informatie vindt u op onze Facebook pagina

 

De Daaltrappers is een vereniging die middenin de samenleving staat. Niet alleen feestvieren is belangrijk, de vereniging onderneemt ook diverse sociale activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de speciale activiteiten voor ouderen, jeugd en mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is de vereniging actief tijdens de NL-Doet dagen en verleent zij haar medewerking aan maatschappelijke stages in het voortgezet onderwijs. In hun eigen werkplaats wordt er wekelijks gewerkt aan de nieuwe praalwagen voor de optochten.

Daaltrappers beginnen seizoen met nieuwe praalwagen

De Technische Commissie van de Daaltrappers begint dit seizoen te werken aan een nieuwe praalwagen.

De schamel-aanhangwagen is compleet nieuw en door eigen leden gefabriceerd. Hij is veel lager dan de vorige vrachtwagenoplegger. De voorstellingen die op de wagen gebouwd worden zijn daardoor beter zichtbaar voor het publiek. Omdat de maximale bouwhoogte gelijk blijft kunnen er nu ook veel grotere ontwerpen gemaakt worden. 

Het geringere gewicht zorgt ervoor dat er geen vrachtwagen of tractor meer nodig is om de wagen te trekken. Ook dit betekent meer zichtbaarheid voor het publiek.