Technische comm.

De Technische Commissie van de Daaltrappers

bestaat uit een vaste kern van ongeveer tien leden. Iedereen uit de vereniging mag een idee voordragen voor de Praalwagen die elk jaar door de Technische Commissie gebouwd wordt. De ideeën worden door de TC beoordeeld op uitvoerbaarheid en dan tijdens de jaarvergadering voorgedragen waarna er één gekozen wordt. Dit idee wordt dan verder uitgedacht, getekend en uiteindelijk gebouwd om mee te doen aan maar liefs zeven optochten. Bij de Praalwagen hoort ook een loopgroep en die moet natuurlijk voorzien worden van kostuums. Deze worden gemaakt door een groep enthousiaste dames uit de vereniging.

Daarnaast is de TC ook verantwoordelijk voor het rijdend materieel.

De Prinsen van de vereniging treden af en komen op door middel van een toneelstukje dat ook door de TC is geschreven en wordt gespeeld. De coulissen voor dit toneelstukje worden ook door de TC geschilderd.

Al deze activiteiten worden natuurlijk niet alleen door de vaste kern gedaan, iedereen in de vereniging helpt.

Het bouwen wordt gedaan in onze Plaza, we beginnen een paar weken na de optochten met het afbreken van de Praalwagen en het ‘witten’ van de coulissen op de maandag avond. Maar als we het seizoen weer naderen bouwen we ook op de donderdagavond.

Verder helpt de TC bij de Gala. Ze bouwen de artiesteningang op, ze maken het podium klaar voor de acts en ze verzorgen de make-up voor de artiesten.

Al met al een hele gezellige technische club, kom erbij!